Բրոկոլին, սպանախն ու ձվի դեղնուցը կօգնեն պահպանել հիշողությունը

Բրոկոլին, սպանախն ու ձվի դեղնուցը կօգնեն պահպանել հիշողությունը

Եթե ուզում եք լավ հիշողություն ունենալ նույնիսկ խորը ծերության տարիներին, ավելի շատ օգտագործեք լյուտեին պարունակող մթերքներ, օրինակ՝ բրոկոլի, սպանախ, ձվի դեղնուց: Իլինոյսի համալսարանի մասնագետների հավաստմամբ՝ բավականաչափ լյուտեին օգտագործող մարդիկ առանձնանում են բյուրեղացած ինտելեկտի բարձր մակարդակով:

Գիտնականների խոսքով՝ լյուտեին պարունակող մթերքները նպաստում են գլխուղեղի բորբոքման վտանգի նվազմանը, ակտիվացնում նյարդային բջիջների միջեւ ազդակների փոխանցումը, ինչն անդրադառնում է մտավոր ունակությունների որակի վրա: Շատ օգտակար է կանոնավորապես բրոկոլի, սպանախ եւ ձվի դեղնուց ուտելը:

Գիտնականները փորձ են անցկացրել, որի մասնակիցները՝ 65-75 տարեկան 122 մարդ, ՄՌՏ հետազոտություն են անցել եւ մի շարք թեստային առաջադրանք կատարել: Պարզվել է, որ այն մասնակիցները, որոնց օրգանիզմում լյուտեինի մակարդակն ամենաբարձրն է, բյուրեղացված ինտելեկտը նույնպես բարձր է եղել:

Բյուրեղացած ինտելեկտը ներառում է գիտելիքներ, որոնք կուտակվում են նախորդ կրթությունից եւ անցյալի փորձից: Բյուրեղացած ինտելեկտի օգտագործում է պահանջվում ընթերցանության եւ տեքստը հասկանալու առաջադրանքը: